Napoletana kaffepanna
Den traditionella kaffepannan "napoletana" eller "cuccumella" andvänds med finmalet mörkt kaffe, samma som för mutterpannor eller små espressomaskiner.
Kaffe bör bryggas med 90° vatten, om det är hetare kan det bli bittert. I den traditonella napoletanska kaffepannan hinner kokande vatten svalna till rätt temperatur innan det kommer i kontakt med kaffet.
Man kan antingen göra på det traditionella sättet, dvs. fylla filteret med kaffe, fylla bottnen med vatten och låta det hettas upp till kokpunkten över eld och sedan vända pannan upp och ner och låta vattnet sila igenom kaffet.
Ett enklare sätt är att fylla filtret med kaffe, och sedan fylla på med hett vatten. Då sätter man på "bottnen" och väntar några minuter tills kaffet är klart.
Kaffefiltet bör fyllas med kaffe så att det blir ca. 10g kaffe per espressokopp. Resultatet är ett fylligare och mer aromatiskt kaffe än med en normal filterbryggare.
Tillverkningsland | Italien |
---|---|
Tillverkare | Passalacqua |
Write Your Own Review