De Buyer Mineral B paysanne med 2 handtag

I lager
Referensnummer
Debuyer 5654
Grupperade produktartiklar
Produktnamn Antal Pris
Paysanne med 2 handtag 24 cm, botten 17 cm, höjd 7,5 cm
750,00 kr
Paysanne med 2 handtag 28 cm, botten 20 cm, höjd 8,7 cm
960,00 kr
Paysanne med 2 handtag 32 cm, botten 23 cm, höjd 9 cm
1 090,00 kr

En hög traktörpanna som är fantastisk till stekt potatis och grönsaker. Utmärkt också till en snabb, oljebaserad pastasås och kan användas i stället för en wok. Alla värmekällor inklusive induktion och öppen eld. Kan också användas i ugn. Två handtag i rostfritt stål. Tjocklek 2,5 mm.

De Buyers kolstålspannor har tillverkats i samma fabrik i Frankrike sedan 1830!

Mineral B är i grunden en traditionell kolstålspanna (som den äldre Carbone Plus-serien) med den skillnaden att pannorna är täckta med ett tunt lager naturligt bivax, vilket både skyddar pannan mot rost och gör att den fortare blir instekt. Serien är mycket robust och värmetålig. Den passar alla värmekällor inklusive induktion och öppen eld. Kolstålspannan är den traditionella franska stekpannan som tål hög värme. Handtaget är gjort i gjutjärn och är platt för att man skall kunna avlasta vristen genom att stödja handtaget mot underarmen. Handtaget blir inte varmt vid normal användning men om pannan hålls varm en längre tid får man använda en pannlapp eller ett handtagsskydd.

Instekning: innan man använder pannan första gången
Diska pannan i hett vatten. Torka därefter pannan häll i matolja eller ankfett – ca 1 mm – i pannan och hetta upp på medelvärme tills fettet börjar ryka. Låt oljan svalna och torka därefter bort överskottsolja med hushållspapper. Ju mer pannan används desto bättre blir den. Pannan blir mörkare och mörkare ju längre den används och får genom detta bättre non-stickegenskaper. Om pannan hålls blank och inoljad rostar den inte men om det trots allt skulle hända så kan man enkelt skura bort rostfläckarna med stålull och börja från början.
Användning
Värm upp pannan med olja eller smör. När pannan blivit het, tillsätt maten och stek på var
sida. Sänk gradvis värm mot slutet av stekningen.
Skötsel
1) För att pannan skall bevara sina egenskaper skall den diskas med hett vatten utan diskmedel. Torka pannan därefter med hushållspapper. Diskas den med diskmedel skall den efteråt oljas in enligt punkt 3 nedan.
2) Ibland bör man rengöra pannan grundligt genom att gradvis värma upp grovt salt i pannan
till stark värme i 1½ minut. Därefter torkas med hushållspapper. Saltet ”neutraliserar”
pannan och tar bort lukt.
3) Olja in pannan med matolja och förvara den torrt.
Att tänka på

Kolstål är en ganska mjuk metall, vilket innebär att en ny panna kan ha skråmor på ytan. Dessa påverkar inte pannans egenskaper och syns som regel inte efter ibruktagandet. Låt inte pannan ligga länge i vatten. Sitter matrester fast, skrubba bort dem med stålull eller liknande och lite diskmedel. Olja in pannan efteråt. Undvik att diska pannan i diskmaskin. Stekning av syrlig mat såsom tomater, vittvin, citron o. dyl. kan ge upphov till ljusa fläckar på pannans stekyta. Fläckarna är endast kosmetiska och försvinner av sig själv med fortsatt användning av pannan.

Se video om instekning av kolstålspannor! Mera information på engelska och franska finns på De Buyers hemsida.

Mer information
Tillverkningsland Frankrike
Tillverkare De Buyer
Write Your Own Review
Du recenserar:De Buyer Mineral B paysanne med 2 handtag