De Buyer Carbone Plus kolstålspanna med två handtag

I lager
Referensnummer
Debuyer 5113
Grupperade produktartiklar
Produktnamn Antal Pris
Carbone Plus 2 handtag 24 cm, botten 17 cm; höjd 3,9 cm; tjocklek 2,5 mm
370,00 kr
Carbone Plus 2 handtag 28 cm, botten 20 cm; höjd 4 cm; tjocklek 3 mm
460,00 kr
Carbone Plus 2 handtag 32 cm, botten 23 cm; höjd 4,2 cm; tjocklek 3 mm
560,00 kr
Carbone Plus 2 handtag 36 cm, botten 26,5 cm; höjd 5,1 cm; tjocklek 3 mm
730,00 kr
Carbone Plus 2 handtag 40 cm, botten 30 cm; höjd 5,3 cm; tjocklek 3 mm
890,00 kr
Carbone Plus 2 handtag 50 cm, botten 40 cm; höjd 5,3 cm; tjocklek 3 mm
1 430,00 kr

Dessa pannor utan långt skaft är utmärkta att använda på en grill eller en gasbrännare för t.ex. paella. De är också lättare att förvara en pannor med långt handtag. Annars är de identiska med övriga pannor i Carbone Plus-serien. Pannornas tjocklek 2,5-3 mm.

De Buyers kolstålspannor har tillverkats i samma fabrik i Frankrike sedan 1830!
Kolstålspannan är den traditionella franska stekpannan som tål hög värme och dess kant är relativt hög och rundad för att man skall kunna skaka den utan att maten faller ur. Handtaget är gjort i gjutjärn och är platt för att man skall kunna avlasta vristen genom att stödja handtaget mot underarmen. Handtaget blir inte varmt vid normal användning men om pannan hålls varm en längre tid får man använda en pannlapp eller ett handtagsskydd.

Instekning: innan man använder pannan första gången
Diska pannan i hett vatten. Torka därefter pannan häll i matolja eller ankfett – ca 1 mm – i pannan och hetta upp på medelvärme tills fettet börjar ryka. Låt oljan svalna och torka därefter bort överskottsolja med hushållspapper. Ju mer pannan används desto bättre blir den. Pannan blir mörkare och mörkare ju längre den används och får genom detta bättre non-stickegenskaper. Om pannan hålls blank och inoljad rostar den inte men om det trots allt skulle hända så kan man enkelt skura bort rostfläckarna med stålull och börja från början.
Användning
Värm upp pannan med olja eller smör. När pannan blivit het, tillsätt maten och stek på var sida. Sänk gradvis värm mot slutet av stekningen.
Skötsel
1) För att pannan skall bevara sina egenskaper skall den diskas med hett vatten utan diskmedel. Torka pannan därefter med hushållspapper. Diskas den med diskmedel skall den efteråt oljas in enligt punkt 3 nedan.
2) Ibland bör man rengöra pannan grundligt genom att gradvis värma upp grovt salt i pannan till stark värme i 1½ minut. Därefter torkas med hushållspapper. Saltet ”neutraliserar” pannan och tar bort lukt.
3) Olja in pannan med matolja och förvara den torrt.
Att tänka på

Kolstål är en ganska mjuk metall, vilket innebär att det en ny panna kan ha skråmor på ytan. Dessa påverkar inte pannans egenskaper och syns som regel inte efter ibruktagandet. Låt inte pannan ligga länge i vatten. Sitter matrester fast, skrubba bort dem med stålull eller liknande och lite diskmedel. Olja in pannan efteråt. Undvik att diska pannan i diskmaskin. Stekning av syrlig mat såsom tomater, vittvin, citron o. dyl. kan ge upphov till ljusa fläckar på pannans stekyta. Fläckarna är endast kosmetiska och försvinner av sig själv med fortsatt användning av pannan.

Om en panna med stor diameter blir utsatt för en snabb upphettning på t.ex. induktion kan den slå sig. Därför bör den upphettas gradvis. Om den skulle bli rund i botten kan den lätt slås tillbaka med ett kraftigt hammarslag.

Finns på beställning i storlekar upp till 50 cm i diameter. Tag kontakt!

Se video om instekning av kolstålspannor!

Mer information
Tillverkningsland Frankrike
Tillverkare De Buyer
Write Your Own Review
Du recenserar:De Buyer Carbone Plus kolstålspanna med två handtag